Hoito

Nurmikon leikkaaminen

Asennettu siirtonurmikko leikataan ensimmäisen kerran jo muutamien päivien kuluttua asennuksesta, kun se on 5-6 cm pituinen. Ensimmäisillä leikkuukerroilla ruoho voidaan jättää hieman normaalia pitemmäksi, jotta juuristo vahvistuisi.

Jatkossa nurmikkoa leikataan, kuten ensiluokkaista nurmikkoa, yleensä 1-3 kertaa viikossa. Kerralla leikataan noin kolmasosa nurmikon kokonaispituudesta, joten mitä lyhyempänä nurmikon haluat pitää, sitä useammin sitä pitää leikata. Syynä tähän on, että ensiluokkainen siirtonurmikko kasvaa hyvin tiheänä ja vain nurmikon ylimmät osat tavoittavat yhteyttämiseen tarvittavan auringon valon. Mikäli pituudesta leikataan yli kolmasosa kerrallaan, nurmikon kasvu kärsii. Jos nurmikkoa on lyhennettävä enemmän, on lyhennys tehtävä asteittain. Siirtonurmikossamme käytetyt lajikkeet viihtyvät parhaiten 2,5-4 senttimetrin pituisina.

Oma golfgriini

Juurtonurmikan ansiosta nurmikko voidaan leikata yhtä lyhyeksi kuin golfkenttien griinit. Tällöin pitää huolehtia nurmikon riittävästä kastelusta, dressauksesta (hiekan levittämisestä) ja jopa päivittäisestä leikkaamisesta. Leikkuriksi soveltuvat greenileikkureiksi tarkoitetut keräävät kelaleikkurit. Mutta kun jättää nurmikon hieman pidemmäksi niin myös laadukkaalla robottileikkurilla pääsee kohtuulliseen tulokseen. Nurmikon leikkuukorkeutta madalletaan pikkuhiljaa ja samalla katetaan aluetta hiekalla. Nurmikko vaatii runsaasti hoitoa, kun se leikataan hyvin lyhyeksi. Kysy lisätietoja siirtonurmikon tuottajalta.